Aktualitások


Biomassza alapú hulladékok újrahasznosítása kotrógép beszerzésével az Agrogál Kft-nél

Cégünk 2010. júniusában nyújtott be és vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A projekt célja a nem veszélyes hulladéknak minősülő erdészeti, illetve mezőgazdasági eredetű, talajban elhelyezkedő fásszárú növényi részek (tönk, gyökérzet) gazdaságos kitermeléséhez szükséges eszközháttér megteremtése volt, amelyhez korábban külső szolgáltatást, vagy bérelt gépet kellett igénybe venni.

A fejlesztés keretében egy nagy kapacitású kotrógép beszerzése valósult meg a kiásáshoz, kiemeléshez és előfeldolgozáshoz szükséges munkaeszközökkel együtt a cég geleji fióktelepén. A beruházás eredményeként a faaprítékok, pelletált és brikettált biomassza alapú tüzelőanyagok előállítási költsége csökken, a gyártás költséghatékonysága javul.

A beruházás összköltsége 40 000 000 Ft, melyhez a pályázat 19 999 563 Ft támogatást biztosít.

A projekt közreműködői:

Támogatást nyújtó:               Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

www.nfu.hu

Közreműködő Szervezet:      MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1139 Budapest, Váci u. 83.

Center Point 2. irodaház fszt.

www.magzrt.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.Univerzális aprítógép beszerzése

A projekt keretében az AGROGÁL Termelő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. komplex környezetközpontú technológiai fejlesztése valósult meg, melynek során egy nagyteljesítményű univerzális aprítógép beszerzésére került sor a megújuló energia hasznosítását biztosító biomassza termékek előállításához, továbbá megtörtént a vállalkozás felkészítése az ISO 14001 szabvány szerinti környezetirányítási rendszerre, amelynek tanúsíttatásával a cég KIR előírásai szerinti működése biztosított.

A beruházásnak köszönhetően a megnövekedett megrendelői igények kiszolgálásához szükséges kapacitástöbblet biztosított a biobrikettek előállításához, illetve a vállalkozás környezetközpontú működése révén hatékonyabb energiafelhasználás és kisebb környezeti terhelés mellett üzemelhet.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 36 335 902 Ft.

Támogató:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.

www.nfu.hu

Közreműködő Szervezet:

MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

1139 Budapest, Váci u. 83.

www.magzrt.hu

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekttel kapcsolatban az Agrárium 2010/01 számában bővebb információ olvasható.Új magyarország

Új Magyarország fejlesztési terv